Masopustní talíř s kysaným zelím
Masopust je obdobím hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem rozpečené jitrnice a jelítka, to vše položené na peřince ze zelí a podávané s knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 750 kJ / 2 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,60 g |
| Tuky | 151,22 g |
| Vláknina | 33,55 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 12,35 g |
| Sůl | 30,10 g |
| Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso - bůček nebo krkovici - dáme vařit do vody.
Krok 2: Do druhého hrnce dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a to hezky do zlatova.
Krok 3: Kysané zelí po vyjmutí ze sáčku poctivě překrájíme na menší kousky a přidáme k opečené cibuli i s lákem (kdo chce, muže lák slít mimo a nahradit vodou).
Krok 4: Promícháme a přidáme najemno nastrouhané oloupané syrové brambory, jednu malou nastrouhanou mrkev a oloupané jablko (sladší odrůdu).
Krok 5: Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Takto připravené zelí necháme dusit cca 45 minut pod pokličkou do změknutí. Výsledné zelí již nijak nezahušťujeme (brambory a jablko to udělají za nás). Pouze ho dochutíme podle našich potřeb cukrem, případně solí.
Krok 6: Uzené maso po uvaření vyjmeme a nakrájíme na středně silné plátky.
Krok 7: Jitrnici a jelito vložíme do mikrovlnné trouby pod gril buďto vcelku, nebo ho předem nakrájíme, jako v tomto případě na stejně velké porce a necháme rozpéct. Dle kvality se Vám buďto roztečou nebo si udrží k naší spokojenosti oku lahodící tvar.
Krok 8: Servírujeme jeden kousek jelita, jitrnice a uzeného masa na zelí a přílohou je bramborový nebo houskový knedlík, případně jejich vzájemná kombinace.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Moje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 31 minutami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 2 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 5 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 1 hodinou
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 2 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 4 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 5 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 6 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 6 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 6 hodinami
Zeleninový guláš s červenou čočkou
Danoouch před 8 hodinami
Tématické fráze:
jelito se zelim,
brambory s kysaným zelím,
jelita se zelim,
masopustní recepty,
jelito se kysaným zelím,
kysane zelí k jitrnici,
bucek s brambory a zelím,
dieta s kysaným zelím,
dieta s kysaným zelím,
jelito na zelí,
masopustní recepty zelníky,
recepty s kysaným zelím,
knedlik ze kysaným zelím s jelitem,
jelita se kysaným zelím,
jelito na grilu,
jelito v mikrovlnky,
masopustní bůčky,
sýrové kysané zelí k jitrnici,
jak rozpéct jelita,
kysané zelí recepty
Suroviny:
bůček uzený,
jitrnice,
jelito,
mrkev,
zelí kysané,
brambory,
jablko,
sádlo vepřové,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
cukr
Komentáře (18)
Máš to moc hezké a i to uzené,to je krása
Jak necivilizované prostředí to je !
Omlouvám se, až teď jsem klikla na profil!