Masopustní talíř s kysaným zelím
Masopust je obdobím hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem rozpečené jitrnice a jelítka, to vše položené na peřince ze zelí a podávané s knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 750 kJ / 2 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,60 g |
| Tuky | 151,22 g |
| Vláknina | 33,55 g |
| Cholesterol | 230 mg |
| Sodík | 12,35 g |
| Sůl | 30,10 g |
| Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso - bůček nebo krkovici - dáme vařit do vody.
Krok 2: Do druhého hrnce dáme rozpustit dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm najemno nakrájenou cibuli a to hezky do zlatova.
Krok 3: Kysané zelí po vyjmutí ze sáčku poctivě překrájíme na menší kousky a přidáme k opečené cibuli i s lákem (kdo chce, muže lák slít mimo a nahradit vodou).
Krok 4: Promícháme a přidáme najemno nastrouhané oloupané syrové brambory, jednu malou nastrouhanou mrkev a oloupané jablko (sladší odrůdu).
Krok 5: Osolíme, opepříme, přidáme kmín a v případě potřeby dolijeme trochou vody. Takto připravené zelí necháme dusit cca 45 minut pod pokličkou do změknutí. Výsledné zelí již nijak nezahušťujeme (brambory a jablko to udělají za nás). Pouze ho dochutíme podle našich potřeb cukrem, případně solí.
Krok 6: Uzené maso po uvaření vyjmeme a nakrájíme na středně silné plátky.
Krok 7: Jitrnici a jelito vložíme do mikrovlnné trouby pod gril buďto vcelku, nebo ho předem nakrájíme, jako v tomto případě na stejně velké porce a necháme rozpéct. Dle kvality se Vám buďto roztečou nebo si udrží k naší spokojenosti oku lahodící tvar.
Krok 8: Servírujeme jeden kousek jelita, jitrnice a uzeného masa na zelí a přílohou je bramborový nebo houskový knedlík, případně jejich vzájemná kombinace.
Zveřejněno 8. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Moje poznámka
Masopustní talíř s kysaným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wn7
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 4 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 5 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Košíčky Izidor
zvon23 před 1 hodinou
Listový salát s ořechy
Limek před 2 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 3 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 3 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 6 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 6 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 7 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 7 hodinami
Tématické fráze:
jelito se zelim,
brambory s kysaným zelím,
jelita se zelim,
masopustní recepty,
jelito se kysaným zelím,
kysane zelí k jitrnici,
bucek s brambory a zelím,
dieta s kysaným zelím,
dieta s kysaným zelím,
jelito na zelí,
masopustní recepty zelníky,
recepty s kysaným zelím,
knedlik ze kysaným zelím s jelitem,
jelita se kysaným zelím,
jelito na grilu,
jelito v mikrovlnky,
masopustní bůčky,
sýrové kysané zelí k jitrnici,
jak rozpéct jelita,
kysané zelí recepty
Suroviny:
bůček uzený,
jitrnice,
jelito,
mrkev,
zelí kysané,
brambory,
jablko,
sádlo vepřové,
cibule,
pepř mletý,
sůl,
cukr
Komentáře (18)
Máš to moc hezké a i to uzené,to je krása
Jak necivilizované prostředí to je !
Omlouvám se, až teď jsem klikla na profil!