Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco s parmezánovým baby špenátom

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 3. 2014 09:43

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 937 kJ / 1 180 kcal
Bílkoviny26,54 g
Tuky85,85 g
Vláknina27,84 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 372 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy36,18 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

17. 3. 2014 22:35

"4 kusy teľacieho stehna so špikovou kosťou"
Nevím, jak se slovensky řekne "lýtko", ale OSSO BUCO se připravuje z lýtka zadní nohy dobytčete a nechápu, proč sem pletete toho krocana:-))
*****
Typické je s gremoládou http://www.labuznik.cz/recept/milanske-osso-buco-o...
Nenechte se u řezníka zblbnout a klidně mu řekněte, ať vám vybere kosti s morkem (od pohledu to není vždy zřejmé - někdy se i plná kost tváří jako by měla morek)
Vyvařené duté kosti lze používat jako "kokotky". Dal bych sem recept na MORKOVOU ŽEMLOVKU, ale myslím, že byste ji nestrávili...:-))
Koho to zajímá: http://www.labuznik.cz/recept/morkova-zemlovka/

zizala zizala (moderátorka)

17. 3. 2014 21:19

babulka62: Osso buco není maso s dírou, ale KOST s dírou. Osso = kost. Myslí se tím právě kost morková ;-)

Majka8

17. 3. 2014 16:22

babulka62:Koupila jsem maso taky v Globusu,je to vlastně kližka s morkovou kostí uprostřed.

babulka62 babulka62

17. 3. 2014 13:44

Osso buco = maso s dírou. Dlouho jsem toto maso sháněla, u nás na maloměstě na mě koukali řezníci jako na osobu nesvéprávnou. Až v Globusu se mi poštěstilo. Připravila jsem jej tradičně jako v Itálii s rajčatovou drtí na víně. Lahoda, moc dobré. A recept Majky 8, ten jistě vyzkoušíl, ale až zase na maso natrefím.

Majka8

17. 3. 2014 01:35

Osso buco znám a dost často vařím,ovšem tento recept je hooodně jiný,ale vyzkouším a podělím se o chuti:-))určitě to bude dobrý,ale hodnotit budu až po vyzkoušení;-)

amalia amalia

16. 3. 2014 15:01

zizala:to beriem:-D iba som olej trochu rozriedila, zostala voda, tú som vyliala. nabudúce skúsim bez vody;-)

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2014 12:36

amalia: Já ho dělám na trošce olivového oleje. To jsem zapomněla napsat. Když se to udělá rychle, neztratí barvu. Navíc máme rádi ne úplně měkkou zeleninu, takže je to cobydup ;-):-)

amalia amalia

16. 3. 2014 12:25

zizala: Chcela som špenát iba obvariť, nie dusiť, aby nestratil farbu, skúšala som to predtým aj podusiť na suchej panvici, lenže chvíľku trvalo, kým špenát začal púšťať vodu. Ďakujem za milý komentár k receptu:-8

zizala zizala (moderátorka)

16. 3. 2014 12:16

Osso buco jsem nikdy nejedla. Zajímavý recept :yes: o to víc, že můžu vyzkoušet z dostupného krůtího. Jen mám poznámku k tomu špenátu-špenát pustí hodně vody sám, je zbytečné ho trápit ve vodě a pak ji vylít. Zvláště baby špenát je křehoučký. Takže stačí rozpálit pořádně pánev, vložit špenát, okořenit a osolit, promíchat, rychle přiklopit, po dvou minutkách odklopit a prudce odpařit vodu, která se tam sama vytvoří. Pak už jen smetanu nebo sýr. Hotovo. Ale možná Tvůj způsob má nějaký důvod, to nevím :-):-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: maso s dírou telecí ossobuco minutky recepty krůtí osobucco recept ossobuco recept osso buco recept fond de veau jak se připravuje baby špenát krůtí ossobuco recept recepty na ossobuco jak se rekne slovensky morek telecí osso buco jako minutka globus telecí ossobuco spenatom ossobuco minutka hovězí osso buco jako minutka osso buco recepty osso buco recept se špenátem baby spenát parmazán krůtí osso buco baby špenát s parmazanem

Suroviny: maso telecí, kost hovězí morková, cibule, mrkev, víno bílé suché, rajče ve vlastní šťávě, máslo, olej slunečnicový, mouka hladká, česnek, parmazán, bouquet garni, sůl, pepř, špenát, olej olivový extra virgin, smetana sladká, parmazán, sůl, pepř, rajče sušené v oleji

TopRecepty.cz

Osso buco s parmezánovým baby špenátom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xBx