Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 890 kJ / 1 408 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,42 g |
| Tuky | 64,90 g |
| Vláknina | 8,04 g |
| Cholesterol | 330 mg |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 32,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou.
Krok 2: Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer.
Krok 3: Osmažíme, přidáme sůl, ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu, cukr, promícháme a za občasného podlévání vodou dusíme při častém míchání tak dlouho, až je maso poloměkké.
Krok 4: Potom šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme víno, kečup a trochu vývaru a zvolna dusíme, až je maso měkké.
Krok 5: Měkké maso vyjmeme z omáčky a vložíme do jiného kastrolu.
Krok 6: Do omáčky přidáme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a přecedíme přes jemný cedník na dušené maso. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Námořnický guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AAp
Moje poznámka
Námořnický guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AAp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
námořnické maso,
hovězí maso po námořnicku,
hovězí po námořnicku,
námořnické maso recept,
maso po námořnicku,
hovězí gulaž,
namornicke hovezi maso,
houbovej gulas,
guláž,
segedýn,
pravý hovězí guláš,
recept na segedyn,
hovězí guláš na divoko,
námořnickej guláš,
bramborovy gulaz,
guláže,
námořnický hovězí gulaš,
guláš na divoko,
recept námořnické maso,
veprovy gulaz
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
slanina,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
sůl,
ocet,
bobkový list,
tymián,
koření nové koření,
pepř,
šťáva citronová,
cukr,
mouka hladká,
víno červené,
kečup sladký,
vývar masový,
hořčice
Komentáře (15)