Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Silný vývar z opečených vepřových kostí

Pečeme-li vepřové s kostí, např.: koleno, bůček nebo žebra, tak zbylé kosti a kůže nevyhazujeme, ale použijeme k přípravě silného, koncentrovaného vývaru. Je méně známým druhem vývaru, ale určitě ne méně chutným.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 390 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 360 min

390 min (30 min příprava + 360 min tepelná úprava)

13. 4. 2011 12:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 043 kJ / 249 kcal
Bílkoviny9,68 g
Tuky1,55 g
Vláknina29,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 340 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy38,42 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

13. 4. 2011 14:49

holky,kdo váháte s koupí PH,neváhejte a kupte:-!:-!je úúžasný:-!:-!:yes::yes::yes::-K;-)

monikaK

13. 4. 2011 14:40

Taky o něm přemýšlím - PH - tož říkáte koupit,ju?

maris maris

13. 4. 2011 14:35

Merylas: Maruško neváhej a kup ;-):-)
Eli, u Tebe už taky nazrál čas na zakoupení PH;-):-))

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 4. 2011 14:25

chocolate: Ještě chvíli budu číst výhody PH a budu muset si ho taky pořídit:-)) Prozatím pořád zvažuju a nevím......

chocolate chocolate

13. 4. 2011 14:22

Já dělám vývar obvykle v pomalém hrnci.Za osm hodin je bez hlídání hotovo (obvykle pomalím přes noc) a spotřeba je srovnatelná s cca hodinou a půl na sporáku.A samozřejmě mrazím do zásoby;-).
Právě si jdu dělat základ z pečených kostí dle Elizy a bude se pomalit...

spagetka spagetka

13. 4. 2011 14:17

Pajaja - trošku si dovolím ti odporovat, já si dělám vždycky vývar do zásoby, takže sice vařím, táhnu i několik hodin, ale množství je větší než 3 litry, většinou dělám vývar po 6 litrech a dám zmrazit. Takže pak normálně spotřebovávám, je fakt že kvůli tomu mám i velký mrazák, kde prostě kromě jiných věcí, mám vždy několik druů vývarů v kelímcích a krabičkách. Ekonomicky se mi to určitě vyplatí a o chuti ani nemluvím ;-);-)

Pajaja

13. 4. 2011 14:13

Chápu, že je to sice zdravější, než pověstné bujonové kostky v supermarketu, ale, upřímně, tím, že se vývar musí vařit pomalu a dlouho, je to dost neekonomické. Když si představím, kolik zaplatím za elektriku. :-( Jinak je recept pěkný. ;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

13. 4. 2011 13:30

Eli, receptíku dávám +, taky jsem jen chtěla dodat, že se dá dělat i z kuřecích kostí.:-K

bestickova

13. 4. 2011 13:16

dělám podobně i z kuřecích kostí:-)

spagetka spagetka

13. 4. 2011 13:14

Souhlas, taky dělám vývar z pečených kostí a je to mňamka;-):-p:yes:, já dělala i z krůtích krků - tady http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...

Eliza Eliza

13. 4. 2011 12:58

To jsem ráda, že se líbí... Vyráběla jsem ho včera, celé odpoledne (dcera je nemocná, tak jsme doma a mám čas) a mám z něj vždycky velikou radost:yes:. Nádherně voní a když zrosolovatí, je to dobrý pocit...;-):yes: A opravdu fungují i ty odřezané kůže a obrané kosti, takže zbytky pečeného kolínka.

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 4. 2011 12:48

Jo to musí být pěkně silný vývar a tak to má být,to se mi líbí;-)+1:yes:

chocolate chocolate

13. 4. 2011 12:45

Znám z hovězího žebra a mohu jen doporučit.Já si výsledný vývar zmrazím ve větších tvořítkách na led a používám místo bujon. kostky.
Je fajn, že jsi sem Eliz recept vložila, já si tisknu do svého sešitu receptů;-).Krásný a velmi přehledně zpracovaný recept:yes:.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřový vývar vývar z kostí hovězí vývar z kosti vývar z vepřových kostí silný vývar vepřový vývar z kostí pečené vepřové kosti vepřový vývar s kosti dobrý vývar z vepřových kostí vyvar z veprove kosti polévka z pečených kostí rajče do vývaru vepřový vývar recept silný hovězí vývar silný hovězí vývar recept kuřecí vývar z kostí vývar z vepřových žeber recept hovězí vývar z kostí vyvar s kosti pečené hovězí kosti

Suroviny: kosti vepřové, kůže vepřová, mrkev, petržel, celer, cibule, rajče, česnek, pórek, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, libeček, petrželka, pažitka, sůl, voda, zelenina čerstvá, kedlubna, ředkvičky, kapusta

TopRecepty.cz

Silný vývar z opečených vepřových kostí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NEA6