Jehněčí na houbách
Jehněčí maso je aktuálně spíše vzácnou surovinou, proto by mělo být dobře připraveno. Třeba s houbami. Maso doměkka upečené s šalvějí, kmínem a houbami bude skvěle doplňovat smetanová omáčka a brambory.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 645 kJ / 4 695 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 616,80 g | 
| Tuky | 233,60 g | 
| Vláknina | 18,00 g | 
| Cholesterol | 1,11 g | 
| Sodík | 1,74 g | 
| Sůl | 4,30 g | 
| Sacharidy | 22,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200 °C dusíme v rúre 1 hodinu.
	Krok 2: Potom vyberieme z rúry, pridáme narezané čerstvé huby, navrch lístky šalvie, ak treba podlejeme horúcou vodou (aby bolo dosť na omáčku) a odkryté dusíme v rúre ešte 30 minút.
	Krok 3: Mäso vyberieme (udržiavame ho v teple), šalviové lístky odstránime, výpek aj s hubami prelejeme do kastróla.
	Krok 4: Obe smotany rozšľaháme spolu, pridáme naberačku výpeku, premiešame a vlejeme do vriacej šťavy s hubami. Krátko povaríme. Dochutíme octom a cukrom.
	Krok 5: Mäso podávame so zemiakmi (akýmikoľvek, podľa chuti). Omáčku podávame zvlášť.
Zveřejněno 21. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Moje poznámka
					
				
Jehněčí na houbách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PKAw
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jehněčí kotlety na houbách, 
						
						
							příprava jehněčího masa, 
						
						
							skopové na houbach, 
						
						
							jehněčí maso na houbách, 
						
						
							jehněčí hřbet na houbách, 
						
						
							úprava jehněčího masa, 
						
						
							recept na úpravu jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí hřbet s houbami, 
						
						
							jak upravit jehněčího masa, 
						
						
							jehněčí recepty, 
						
						
							uprava jehněčího masa-recepty, 
						
						
							jehne maso na houbách, 
						
						
							jak upravit jehněčí maso, 
						
						
							jak upravit jehněcí, 
						
						
							jehněčí pečení nahoubacj, 
						
						
							recept skopove na houbach, 
						
						
							jehneci hrbet bez kosti recept, 
						
						
							jehněčí hřbet s kostí recept, 
						
						
							jehněčí kotleta na houbách, 
						
						
							co s kotletou s kostí
						
					
						Suroviny:
						
							kost, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							houby lesní, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							šalvěj, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							smetana sladká, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (24)
1. To, čo je na fotke, nie je tanier, je to veľká servírovacia misa a vcelku je to kvôli nafoteniu.
2. Som pod úrovňou vášho psa, tak sa zdržte komunikácie so mnou. Viete, nie každý môže dosahovať vašej inteligencie, spoločenského postavenia a gastronomickej úrovne.
Nemám profesionálny fotoaparát, ani profesionálne programy na úpravu fotiek. Proste ako mi to foťák nafotí, taká je fotka. A môžem vás ubezpečiť, že mäso presušené nie je, a neide o bylinky.
Ak ste schopná posudzovať jedlo len podľa fotografie, asi veľká kuchárka nebudete, existuje veľa kuchárskych kníh absolútne bez fotiek. Ja posudzujem jedlo podľa receptu, nikdy nie podľa fotografie, pretože viem, že upraviť sa dá všetko a pritom recept môže byť nie príliš dobrý. Asi máte málo skúseností.
Prajem pekný deň