Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hráškové rizoto s mátou

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 819 kJ /
1 630 kcal
Bílkoviny38,99 g
Tuky70,38 g
Vláknina24,97 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 3,49 g
Sůl8,66 g
Sacharidy199,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou. Krok 2: Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opékáme za občasného míchání 4–5 minut. Vsypeme rýži a za stálého míchání opékáme 1–2 minut. Krok 3: Poté vlijeme prvních 250 ml vývaru, vaříme, necháme rýži absorbovat tekutinu. Tento postup opakujeme ještě 2x-3x. Celkem se rýže vaří asi 20–25 minut, pak je al dente. Krok 4: Vmícháme parmazán, zbytek másla, oba typy hrášku, které jsme si předem spařili a opepříme. Část mátové pasty vmícháme a část necháme na ozdobu spolu se zakysanou smetanou.

Zveřejněno 17. 7. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Už delší dobu se chystám vyzkoušet opět nějaký ten receptík z Albertovské kuchařky. Do oka mi padlo toto rizoto, ale nikde jsem nemohla sehnat lusky. Jakmile jsem na ně nedávno narazila na farmářských trzích, bylo vyhráno.

(Projekt: Albert)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškové rizoto s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Arv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hráškové rizoto s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2Arv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kremove hraskove rizoto, risoto hraškové s mátou, hraskove ryzoto, rizoto s hráškem a mátou, hráškové lusky, matove rizoto, míchané ryzoto s mátou, jak se vaří lusky hrasku, rizoto s hraskem, italské hráškové rizoto s parmazanem, hráškové rizito, recept mlade hraskove lusky, mátové rizoto s hráškem, hraskove krupky, recept na rizoto s lusk, hráškovomátové rizoto, mladé lusky hráškové, citronove rizoto s hráškem a matou, hráškovo mátové rizoto, hráškové lusky recept

Suroviny:
rýže arborio, vývar, cibule, česnek, hrášek mražený, lusky hráškové, parmazán, máslo, máta, sůl, olej olivový, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu