Suroviny
Porce: Dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 089 kJ / 2 411 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,46 g |
Tuky | 89,70 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 9,68 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 336,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárky dáme suroviny nejdříve tekuté, pak sypké a zapneme program Těsto (jen kynutí).
Krok 2: Těsto lze samozřejmě zadělat i klasicky-z droždí,vody a trošky mouky necháme vzejít kvásek, ten pak vlijeme do mísy k ostatním surovinám a zpracujeme me hladké a nelepivé těsto.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, jednu dáme na jemně vysypaný vál, vyválíme ji na obdélník o tloušťce asi 3 mm (silnější radši ne, těsto ještě bude kynout) a radýlkem (nožem) nakrájíme stejně široké pruhy (do 5 cm). Na ně pak klademe plátky anglické slaniny, vyždímané zelí a trošku zakysanky.
Krok 4: Pokladené plátky zavineme, příliš neutahujeme a klademe řeznou plochou na plech s pečicím papírem. Horní stranu rozevřeme prsty jakoby do vykvetlého květu a necháme ještě chvíli kynout. Pak potřeme šneky ze všech stran lehce slanou vodou, do květu nasypeme nahrubo nastrouhaný sýr, lehce ho vtlačíme a dáme péct na 185°C na asi 20 minut (dle velikosti šneků). To samé uděláme i s druhou půlkou těsta.
Krok 5: Šneky podáváme nejlépe s dobře vychlazeným pivečkem.
Zveřejněno 27. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Moje poznámka
Zelné šneky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZNl
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 17 minutami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 2 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 9 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 9 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 10 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 10 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 11 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Tématické fráze:
zelni sneci,
zelny sneci,
zelné šneci,
zelné šneky z listového těsta,
zelní šneci z listového těsta,
sneky,
domácí těsto na šneky,
listové těsto naslano šneci,
vegetariánské šneky,
zelný šnek z listového těsta,
kynuté šneky se zelím,
šneky na jídlo,
domácí šneky,
zelné recepty,
kynute zelni sneci,
zelné houstičky,
smetanové šneky z listového těsta,
šnek domácí,
zelné šneky z kynutého těsta,
jidlo ze sneku
Suroviny:
voda,
podmáslí,
cukr,
sůl,
olej,
mouka hladká,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka grahamová,
droždí čerstvé,
zelí kysané,
slanina anglická,
smetana zakysaná,
sýr eidam
Komentáře (23)
Díky všem
Posílám bodík.