"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Náročná jsou rána opilcova. Pokud mu chcete trochu ulevit, uvařte tento vyprošťovák. Opilecká polévka pochází z Maďarska a základem je kysané zelí. Doplňuje ho klobása, uzené maso, smetana a paprika. Pikantní chuť údajně probere i mrtvého.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 372 kJ / 1 762 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,81 g |
| Tuky | 114,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 7,51 g |
| Sůl | 18,13 g |
| Sacharidy | 85,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapustu - zelí prekrájame, cibuľu pokrájame na jemno, údené mäso na malé kocky a klobásu na kolieska.
Krok 2: Kapustu dáme do hrnca aj so šťavou (nepreplachovať), pridáme údené mäso, klobásu, kmín, čierne a nové korenie, bobkové listy, dolejeme studenou vodou a varíme.
Krok 3: Ked je kapusta takmer mäkká, zahustíme zásmažkou z oleja, múky, mletého čierneho korenia, oboch paprík, vody a povaríme ešte 15 minút.
Krok 4: Pridáme sladkú smotanu a necháme krátko prebublať, vypneme plameň. Pridáme prelisovaný cesnak, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť.
Krok 5: Dochutíme cukrom, octom, ak treba dosolíme.
Krok 6: Podávame horúce s krajcom dobrého domáceho chleba. Kto nedáva šľahačku, podáva kyslú smotanu zvlášť v miske a každý si polievku dochutí sám.
Zveřejněno 6. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Moje poznámka
"Korhely leves"- opilecká polévka - vyprošťovák
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2WKz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
GitaV před 55 minutami
Sedlácké fondue
vitula1 před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 16 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 16 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 19 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 20 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 22 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 23 hodinami
Tématické fráze:
domácí vyproštovák,
leves,
polévka na nový rok,
zelňačka vyprošťovák,
vyprostovák po silvestru,
opilecká zelňačka,
nejlepsi vyprošťovák,
polevka na silvestra,
opilecka polivka,
vyprošťovák na silvestra,
polévka po silvestru,
babicina kapustova polevka,
polévka jako vyproštovák,
opilecká polievka,
polévkavyproštovák,
pikantni pekingska polevka,
vanocni vyprostovak,
polivka vyprostovak,
ocet jako vyprošťovák,
opilecke zeli
Suroviny:
zelí kysané,
klobása pikantní,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
cibule,
česnek,
mouka,
bobkový list,
paprika sušená pálivá,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř celý,
koření nové koření,
pepř mletý,
cukr krystal,
ocet,
olej,
voda
Komentáře (27)