Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní propojení chutí masa a marinády.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 793 kJ / 3 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,88 g |
Tuky | 298,06 g |
Vláknina | 27,16 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 53,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Krok 2: Do většího hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, opatrně vložíme maso.
Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
Krok 5: V misce smícháme suroviny na marinádu. Oloupeme a utřeme česnek se solí, smícháme s mletou paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Zveřejněno 27. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Moje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Nejnovější recepty
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 5 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 19 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 19 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 22 minutami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 36 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 1 hodinou
Čalamáda "Uncle Bens"
JitkaSubertova před 1 hodinou
Překvapivá, smažená drůbeží játra
skrona před 2 hodinami
Lehký salát z ledového salátu
helen.fon@seznam.cz před 4 hodinami
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 12 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 13 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 13 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok recept,
vepřový bok,
marinovany veprovy bok,
marinovaný vepřový bůček,
vepřovy bok recepty,
vepřový bůček marinovaný vařený,
nakládaný vepřový bok,
marináda na vepřový bok,
marinovaný bok,
recept na vepřový bok,
vepřový bok s kostí recept,
recepty vepřový bok,
vepřový bok na česneku,
vařený vepřový bok,
vařený bok,
recept vepřový bok,
nakládaný bok,
grilovaný bok,
vepřový bůček marinovaný,
vepřový bok marinovaný
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
olej,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (10)