Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znojemské okurky

Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev, trochu zeleniny, hodně voňavého kopru, a můžeme se pustit do zavařování.

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 158 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 8 min

158 min (150 min příprava + 8 min tepelná úprava)

11. 8. 2008 20:17

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 598 kJ / 3 011 kcal
Bílkoviny88,20 g
Tuky18,28 g
Vláknina155,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 69,05 g
Sůl170,00 g
Sacharidy576,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Z této dávky zalijeme cca 18-20 sklenic 0,7 litru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Denisa270481 Denisa270481

21. 7. 2023 19:56

Zajimalo by me,jak to ze se tyto okurky zavaruji jen 8 min. na 80 a jinak co jsem nasla vzdy stejny stupne,ale vzdy 20 min.dost velkej rozdil

milan

15. 4. 2017 14:01

Marie Kašparová:
toto je recept, ktorý sme sa dozvedeli na "okurkových brigádach na Južnej Morave", kde sme zbierali uhorky pre Znojmiu. A robím podľa neho od roku 1982 doteraz.
Výhoda: netreba riešiť prepočty množstva nálevu!
Lepšie uhorky neboli:
- do čistých zaváracích fliaš dám na spodok (1-2 ks dľa chuti) koliečko cibule, mrkvy a kôpor.
- potom naskladám veľmi natesno uhorky (najradšej mám 3-5 cm)
- potom sa riadim desiatkovým systémom:
- jedno DEKO/zelko rozdelím na 10 fľaší
- jeden liter octa rozdelím na 10 fľaší
- dám do každej fľaše 1-1,5 polievkovej lyžice cukru
- doplním čistou vodou (je jedno či teplá alebo studená)
Potom fľaše zavrieme a dáme na 5- 8 min sterilizovať. Po sterilizácii uhorky dáme "pod deku" teda uložíme na stôl a zakryjeme, aby chladli postupne.
Sú super a nekazia sa.

Marie Kašparová

19. 7. 2016 11:30

Veronika.Hrozna: Prosím, můžete-li poslati ten pikantní lak na okurky budu ráda děkuji a zdravím Kašparová:-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 2. 2015 12:57

Mám naprosto skvělý recept na okurky,ale jsou hodně pikatní,takže po znojemských změna ,ale stojí za to!;-)

Lenka Čechová

15. 2. 2015 11:13

kokotenko:chtěla jsem poprosit,jestli ještě máte znojemský macerát.Ráda si koupím

spagetka spagetka

27. 7. 2014 15:46

Michael: Záleží na velikosti a tvaru okurek a i sklenic. I když jsou 2 sklenice třeba o obsahu 800 ml, tak se do nich nevejde stejné množství okurek. Jedna sklenice je třeba hranatá, druhá užší a vyšší a i okurky určitě nejsou přesně na délku a objem naprosto stejné, jsou i zakřivené atd.... Je vždycky lepší udělat si nálevu víc, on se nezkazí a vydrží ;-)

Michael

27. 7. 2014 14:47

Udělali jsme nálev podle návodu a stačil jen na větší polovinu, sklenice jsou napěchované okurkami tak nevím kde udělali soudruzi z NDR chybu.:-))

Moraviafood

14. 2. 2014 18:05

kokotenko

5. 9. 2013 11:22

radko MACERAT PRODAVAM I JA V OLOMOUCI. ALE JINAK HO MUZES KOUPIT PRIMO VE ZNOIME

jariel231

11. 11. 2012 18:22

Radka:
Znojemské okurky typu komunistické éry již neumí vyrobit ani Znojmia.To co se prodává nemá původní chuť. Kam se ztratil originální recept je záhada. Takže zkoušejte,ať něco dobrého vymyslíte.

Radka

19. 7. 2010 18:04

Prosím,kde je možné koupit Znojemský macerát?Díky Radka:-)

Jiřička

12. 4. 2010 15:28

Moc děkuji za odpověď Zn. okurčičko. :-)

Znojemská okurka, družstvo

12. 4. 2010 10:44

Informace o Znojemském macerátu, objednávkách a prodeji najdete na www.znojemskaokurka.cz

Jiřička

11. 4. 2010 14:49

Připojuji se k otázkám Jani Remkové - ohledně Znojemského macerátu. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 4. 2010 13:15

A už je to tady, za chvíli se budou sadit a zavařovat, to zase bude!!:-p Znojemská okurka, družstvo , můžu se zeptat, co je to Znojemský macerát?:-O Asi vypadám, jak blb, ale nevím to. A kde se to dá koupit?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nalev na znojemske okurky lak na okurky znojemsky nalev na okurky nalev na okurky nálev na pravé znojemské okurky znojemské okurky nálev recept na znojemský nálev na okurky domácí lák na okurky znojemský macerát znojemsky nalev domácí nálev na okurky pravy znojemsky nálev na okurky nálev na okurky recept vyborne znojemské okurky nalev macerát na okurky recept na lak na okurky nalev na okurky znojemske kozí rohy recept znojemský nálev recept kde koupit znojemský macerát

Suroviny: okurka čerstvá, kopr čerstvý, mrkev, cibule, ocet, voda, sůl, cukr krystal, semínka hořčičná, koření nové koření, pepř

TopRecepty.cz

Znojemské okurky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yM