Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolová polévka pro tejaju

Poctivá fazolová polévka je velmi oblíbenou polévkou a s kouskem pečiva ji můžeme podávat i jako hlavní chod. Obzvlášť, pokud do ní přidáme kousek voňavé klobásy nebo jiné uzeniny.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

2. 1. 2009 13:58

Suroviny pro 7 porcí

7 porcí

Nutriční hodnoty

Energie7 645 kJ / 1 827 kcal
Bílkoviny119,51 g
Tuky5,11 g
Vláknina99,97 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy277,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zeleninu můžeme přidat i jinou, obměňovat, můžeme dát klobásu, udělat nakyselo a nemusíme používat jíšku - se zeleninou je dost hustá, ale jak kdo má rád. Když si k ní dáme chléb, může být i jako hlavní jídlo. Polévku dělám už léta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta Marta

3. 1. 2009 20:46

Bibi, nemáš zač. Já jim prostě musím chtě nechtě dělat reklamu, jsem z těch voňavých kostek totiž naprosto nadšená :-))

Bibinka Bibinka

3. 1. 2009 20:40

Marti, máš naprostou pravdu, někdy je to třeba, ale zase tak často to nepoužívám. Ale za tu radu Ti moc děkuju:-),člověk se stále něčemu učí a to je dobře. Určitě si je koupím.;-)

Marta Marta

3. 1. 2009 20:18

To vypadá na úžasnou vydatnou zimní polívečku :yes::-p.
Bibi, jestli občas ráda dochucuješ masoxem (někdy prostě jídlu něco chybí a chce to holt nějaké to dochucovadlo), tak zkus BIO zeleninovej z DM, není drahej, pěkně voní i chutná a hlavně jsem klidná, že je bez glutamátu :yes: (jo a mají i kuřecí :-) )

spagetka spagetka

2. 1. 2009 15:43

Já Terezku chápu,jen nevím, jak mohlo k té chybě dojít i u mé dcery:-DSyrovou zeleninku ano, v jakémkoli množství, jen ji objeví v polévce, řádí jak tur.Hlavně dává dcerunka k dobrému, že jsem ji nutila jíst polévku ze sedmkikrásek:-!:-*

tejaja tejaja

2. 1. 2009 15:35

Bibinko, zachovám všetko, ja len varenú mrkvu, varený petržlen, varený zeler a varený kaleráb nemôžem. Nejedla som to ani ako 4-mesačné dieťa, proste to do mňa nedostali, lebo to dopadlo zle. Tak to mamka vzdala. Mne už tá vôňa stiahne hrdlo a nezhltnem ani slinku:-(( Ale každú inú zeleninu zbaštím či surovú alebo varenú, je to jedno. Uvedené len surové:-8:-D Tú tvoju polievočku odskúšam:yes::-D
Laďka, ten recept vlož, budem sa tešiť....:yes:

Bibinka Bibinka

2. 1. 2009 15:14

Tejajo, určitě můžeš podle Vašich chutí improvizovat, ale paprika, nebo kapie(také používám raději) je základ chuti, tak tu zachovej;-)Já tam vrazím vždy to, co mám doma, třeba kedlubnu, květák i kus cukety atd.:-))
Mám radost, že máš radost:-D:yes:

spagetka spagetka

2. 1. 2009 15:02

Joj, a znáš tedy ten supr recept na salát z kořenové zeleniny nastudeno? Mrknu se, jestli tu je,jinak jsi totéž co moje dcerunka. Vařenou zeleninu néééé, syrová jí nevadí:-D:yes:

hanny

2. 1. 2009 14:59

Fazole, ani jiné luštěniny nevaříme ve slané vodě. Zůstaly by uvnitř tvrdé. Solíme až když jsou měkké, téměř nebo úplně uvařené.

tejaja tejaja

2. 1. 2009 14:36

Janinka, díííííky:yes::yes::-D:-D:-D Už si vkladám do obľúbených, len sa musím priznať, že "veškerou kořenovou zeleninu" nahradím zeleninou trio-kukurica, hrášok, kapia-alebo môžem niečím iným?:-?:-D Ja totiž veškerou kořenovou zeleninu môžem jesť iba surovúúúú:-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

2. 1. 2009 14:29

Špagetko, proč by jsi mě naštvala:-),co lidí, tolik chutí. Jinak s Tebou ohledně přírodních produktů souhlasím, taky to tak mám nastavené:-)). Někdy ten masox někde vyzkoušíš a zjistíš, že je to s ním ještě lepší:-pa a používám ho velmi málo, ale v této polévce mi přišel fajn.;-)

spagetka spagetka

2. 1. 2009 14:13

Dělám ji vlastně úplně stejně - jen se vykašlete na masox a místo maggi dejte libeček, celerovou a petrželovou nať. Bibi,nechci tě naštvat, jen dávám přednost přírodě a úplně tomu samému.:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvrdé fazole fazolová polevka červená fazolová polévka fazolová polévka červené fazole fazolová polévka recept polévka z azuki polévka azuki fazolová dieta fazolova polevka s cervenou paprikou fazolová polévka od babičky fazole tvrdé červené fazole na kyselo fazole solíme červené fazole fazolová polévka polévka fazole azuki řád tvrdé fazole fazole azuki polévka z fazole azuki fazolova polevka z červených fazolí fazolová polévka se zelím

Suroviny: fazole, cibule, mrkev, petržel, celer, paprika čerstvá červená, rajče, kapusta, paprika sušená sladká, masox hovězí, protlak rajčatový, bobkový list, vegeta, petrželka, smetana zakysaná, jíška, olej, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Fazolová polévka pro tejaju

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2BX