Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 549 kJ / 2 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 210,78 g |
| Tuky | 88,54 g |
| Vláknina | 12,63 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 81,29 g |
Postup přípravy
Vrátíme maso zpět do pánve. Krok 3: Pokud nemáme hlubokou pánev s pokrývkou, přendáme orestovanou cibuli s česnekem do kastrolu, přidáme orestované plátky masa, rajčatový protlak, nakrájené žampióny. Krok 4: Ochutíme solí, pepřem, podlijeme asi polovinou vývaru a přikryté dusíme na malém ohni minimálně 1,5 hodiny. Během dušení podléváme malým množstvím vývaru. Krok 5: Pak maso odkryjeme, podlijeme vínem a vaříme odkryté ještě asi 20-30 minut. Alkohol se odpaří a šťáva se zredukuje. Maso vyjmeme a ponorným mixérem šťávu rozmixujeme. Já jsem ještě po rozmixování i procedila přes síto. Omáčka byla dokonalá, bez jediné hrudky. Krok 6: Maso vrátíme do omáčky, přidáme med, máslo a necháme ještě jednou prohřát. Odstavíme z tepla.
Podáváme s těstovinami, které bohatě posypeme strouhaným sýrem a čerstvými bylinkami.
Zveřejněno 3. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Milánské hovězí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX3E
Moje poznámka
Milánské hovězí řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OX3E
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Tématické fráze:
milansky rizek,
hovezi rizky,
hovězí řízek,
milánský vepřový řízek,
hovězí řízek recept,
milánský kuřecí řízek,
milánské kuře,
milánský plátek,
milansky guláš,
milanske platky,
řízek z hovězího masa,
milánský hovězí rizek,
řízky z křemenáče,
milánský hovězí plátek,
hovězí řízky recept,
hovädzie rizky,
milánské vepřové řízky,
milánské řízek recept,
milanske hovězí maso,
hovězíí řízky
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
olej,
mouka hladká,
česnek,
protlak rajčatový,
žampióny,
máslo,
med,
víno červené,
vývar masový,
sůl,
pepř,
těstoviny,
sýr strouhaný,
čerstvé bylinky
Komentáře (12)
Podařený receptík