Už se pomalu, ale jistě blíží příprava štědrovečerní večeře. Láká vás zůstat u tradičních jídel, nebo byste rádi malou obměnu? Pokud ano, máme pro vás jednoduchý recept na křupavého kapra, na kterém si pochutná celá rodina.
Úžasnou vůni mandarinek si obvykle spojujeme s pohodovými vánočními dny. Dnes už si je sice můžeme dopřát kdykoliv, ale ty v čase Vánoc bývají obzvlášť lahodné. Dají se využít do celé řady dezertů, řezů a pohárů, ale i do slaných jídel nebo ke…
Receptů na jednoduché a rychlé pomazánky není nikdy dost. Tentokrát vás naučíme pomazánku, jejímž základem jsou předem uvařené brambory, a která se báječně hodí jako podmazová pomazánka na chlebíčky, případně i na jednohubky. Když chlebíčky ještě…
K bramborovému salátu se báječně hodí nejrůznější "smaženosti". Může se jednat o masové i bezmasé řízky, a to buď obalené v klasickém trojobalu nebo ve vybraném těstíčku. Kromě těchto variant lze k obalování využít nejrůznější těstíčka, obalování je…
Štědrý den je za dveřmi. Všechen stres z nás spadl, těšíme se na štědrovečerní večeři, šťastné tváře nad rozbalenými dárky a nekonečné sledování pohádek s něčím dobrým v ruce. Co připravit na poslední chvíli?
K bramborovému salátu se báječně hodí nejrůznější "smaženosti". Může se jednat o masové i bezmasé řízky, a to buď obalené v klasickém trojobalu nebo ve vybraném těstíčku. Kromě těchto variant lze k obalování využít nejrůznější těstíčka, obalování je…
Silvestr je pojmenovaný po svatém Silvestrovi - papežovi, který zemřel 31. prosince roku 335. Slavíme ho poslední den v roce, kdy se loučíme se starým rokem. Je to svátek bujarého veselí, jídla, pití a oslav Nového roku.
Vánočka je vždy vynikající samotná, případně s máslem či medem. Po pár dnech ale už obvykle začne ztrácet na půvabu. V tom případě nastává ideální chvíle přetvořit ji do podoby francouzského toastu, který je vláčný, na povrchu křupavý a na povánoční…
Vzpomínáte na chvíle, kdy se na vánočním stole objevily malé dobroty, které nevznikaly u rozpálené trouby, ale pod rukama plnýma sušenek, oříšků a čokolády? Nepečené cukroví má zvláštní kouzlo – je rychlé, hravé a voní po čokoládě, kokosu či rumu tak, že Vánoce začnou ještě dřív, než stihnete zapnout troubu. Nepečené Vánoce jsou tu právě pro ty, kdo milují sladké tradice, ale hledají jednodušší cestu ke sváteční tabuli.
Vzpomínáte na chvíle, kdy se celým domem linula vůně máslového cukroví, skořice a čerstvě napečené vánočky? Kdy jste jako děti netrpělivě nakukovali do plechových dóz a čekali, až cukroví „dozraje“? Právě do takové atmosféry vás zve tato vánoční kolekce. Vánoce s Josefem Maršálkem nejsou jen o receptech – jsou o kouzlu, preciznosti a radosti z pečení, které mistr cukrář dokáže předat tak, že se i vaše kuchyně promění v malou vánoční dílnu.
Česká klasika není jen o jídle – je to kus naší historie, tradice i vzpomínek. Mnoho lidí se k ní s radostí vrací, ať už kvůli nostalgii, chuti na poctivé domácí jídlo, nebo pro její jednoduchost a sytost. Jsou to pokrmy, které nám připomínají dětství, rodinné obědy i vůni kuchyně našich babiček.
Recepty podle ČSN nejsou jen záležitostí školních jídelen nebo závodního stravování. Mnoho lidí se k nim rádo vrací i doma – z nostalgie, chuti na klasiku nebo pro jejich jednoduchost a vyváženost. Jsou to pokrmy, které mnozí z nás znají z dětství, kdy „normované“ jídlo znamenalo teplý oběd, který voněl až ke stolu.
Klasické české pohádky jsou plné krásných princezen, veselých čertů a moudrých králů, ale také se v nich objevují různé pokrmy. Vždyť kdo by neznal kaši z pohádky Hrnečku, vař nebo plněné buchty, které si Hloupý Honza nesl v ranečku do světa. Nyní můžete vyzkoušet recepty nejen na tyto dobroty.
Na internetu kolují stovky zaručených tipů, fíglů a zjednodušení do kuchyně. Někdy slibují úsporu času, jindy perfektní výsledek bez námahy. Ale fungují doopravdy? Právě to zjišťujeme v naší rubrice – pečlivě, bez příkras a s výsledkem, který uvidíte hned.