Hledáte recept na moučník, který je tak snadný na přípravu, že potřebné suroviny jen smícháte, nalijete do vymazaného a vysypaného hlubokého plechu a upečete? Pak jste jej právě našli. Buchtu líné ženy zvládne každý.
Kávová hmota i marcipán se vyznačují specifickou chutí a vzájemně se skvěle doplňují. Kouzlo kávových zrn je právě v jejich spojení do jednoduchých tvarů plných elegance. Pokud jste kávová zrna dosud považovali za něco příliš složitého, tak už…
Řízky patří k nestárnoucí klasice a jistojistě se jedná o jeden z nejoblíbenějších pokrmů české kuchyně. Řízky však nejsou jen plátek masa v trojobalu. Můžeme je obalit v křehkém těstíčku, plnit nebo připravit šťavnaté řízky na přírodní způsob.
Kakao se získává z bobů kakaovníků, které se fermentují, suší, praží a pak se z nich lisuje kakaový tuk. Zbylý prášek - kakao - se hojně využívá v kuchyni. Z kakaa, kakaového másla a cukru se pak vyrábí čokoláda.
Plněné ořechy patří mezi nejoblíbenější druhy domácího cukroví. Křehké těsto ochucené kakaem a ořechy naplníme po upečení lahodným ořechovým krémem a uložíme do chladna. Přestože plněné ořechy nejsou určené k delšímu skladování, trochu času k…
Hledáte inspiraci na krémovou polévku, která je lahodná, sytá a v chladných dnech zahřeje? Přesně taková je ta podzimní dýňová. Uložte si tento recept na polévku s jednoduchou přípravou, lahodnou chutí a vůní kari.
Zelenina se skládá z mnoha částí, které jsou buď k jídlu, nebo na vyhození. Jsou to listy, stonky, kořeny, bulvy, hlízy, plody a květy. Některé části, určené do popelnice nebo na kompost, můžeme ještě dopěstovat a sníst.
Linecké cukroví je cukrářským výrobkem, který se skládá z hladké mouky, másla, cukru a žloutků. Do základního těsta můžeme přidat různé ingredience, které chuť cukroví doladí - ale vůně másla musí převládat.
Superúplněk 5. prosince 2025, nastávající kolem 00:15 našeho času, bude jedním z nejvýraznějších lunárních momentů roku. Měsíc se ocitne blíže Zemi, než je obvyklé, a podle astrologických výkladů tak zesílí témata spojená s tělem a jeho každodenním…
Vzpomínáte na chvíle, kdy se na vánočním stole objevily malé dobroty, které nevznikaly u rozpálené trouby, ale pod rukama plnýma sušenek, oříšků a čokolády? Nepečené cukroví má zvláštní kouzlo – je rychlé, hravé a voní po čokoládě, kokosu či rumu tak, že Vánoce začnou ještě dřív, než stihnete zapnout troubu. Nepečené Vánoce jsou tu právě pro ty, kdo milují sladké tradice, ale hledají jednodušší cestu ke sváteční tabuli.
Vzpomínáte na chvíle, kdy se celým domem linula vůně máslového cukroví, skořice a čerstvě napečené vánočky? Kdy jste jako děti netrpělivě nakukovali do plechových dóz a čekali, až cukroví „dozraje“? Právě do takové atmosféry vás zve tato vánoční kolekce. Vánoce s Josefem Maršálkem nejsou jen o receptech – jsou o kouzlu, preciznosti a radosti z pečení, které mistr cukrář dokáže předat tak, že se i vaše kuchyně promění v malou vánoční dílnu.
Česká klasika není jen o jídle – je to kus naší historie, tradice i vzpomínek. Mnoho lidí se k ní s radostí vrací, ať už kvůli nostalgii, chuti na poctivé domácí jídlo, nebo pro její jednoduchost a sytost. Jsou to pokrmy, které nám připomínají dětství, rodinné obědy i vůni kuchyně našich babiček.
Recepty podle ČSN nejsou jen záležitostí školních jídelen nebo závodního stravování. Mnoho lidí se k nim rádo vrací i doma – z nostalgie, chuti na klasiku nebo pro jejich jednoduchost a vyváženost. Jsou to pokrmy, které mnozí z nás znají z dětství, kdy „normované“ jídlo znamenalo teplý oběd, který voněl až ke stolu.
Klasické české pohádky jsou plné krásných princezen, veselých čertů a moudrých králů, ale také se v nich objevují různé pokrmy. Vždyť kdo by neznal kaši z pohádky Hrnečku, vař nebo plněné buchty, které si Hloupý Honza nesl v ranečku do světa. Nyní můžete vyzkoušet recepty nejen na tyto dobroty.
Na internetu kolují stovky zaručených tipů, fíglů a zjednodušení do kuchyně. Někdy slibují úsporu času, jindy perfektní výsledek bez námahy. Ale fungují doopravdy? Právě to zjišťujeme v naší rubrice – pečlivě, bez příkras a s výsledkem, který uvidíte hned.