Ořechové nepečené trubičky patří k tomu nejkrásnějšímu, co lze z nepečených těst připravit. Na stole vypadají opravdu luxusně, plnit je můžete náplní z bílé nebo pařížské šlehačky. Naučíme vás další výtečné cukroví z cyklu Nepečené Vánoce.
Výtečný krém z mascarpone je snadný a na přípravu, hotový je během chvilky a přitom velmi dobře chutná. Navíc se dá využít mnoha způsoby, skvěle se hodí nejen jako výborná náplň moučníků a nepečených dezertů, ale také do pohárů, které povznese na…
Řízky patří k nestárnoucí klasice a jistojistě se jedná o jeden z nejoblíbenějších pokrmů české kuchyně. Řízky však nejsou jen plátek masa v trojobalu. Můžeme je obalit v křehkém těstíčku, plnit nebo připravit šťavnaté řízky na přírodní způsob.
Poslední týden před Vánoci by mělo být všechno cukroví upečené, proleželé a připravené k ochutnávání. Zbývá jen jediné - zbavit se všech zbytků po pečení, a vytvořit poslední druh báječného sladkého cukroví.
Nepečené cukroví se připravuje na poslední chvíli před Vánocemi, Silvestrem nebo jinou akcí, na kterou je určené. Výběr druhů, který jsme pro vás připravili, je doplněný videopostupy, díky kterým se vám vše jistě dobře povede. Všechny druhy můžete…
Vinná klobása je masný výrobek připravený z velice jemně pomletého hovězího a vepřového masa, tuku, mléka či smetany, v bílém víně namočené žemle a koření. Směs se plní do tenkých přírodních střívek.
Ve Fly Vista, přímo nad pulzujícím centrem města, vás čeká sváteční nabídka, která kombinuje poctivou tradici s lehce moderním pojetím. Šéfkuchař Karel Caldr vytvořil menu, které zahřeje, potěší a podtrhne kouzlo výhledu na zimně rozzářenou Prahu.
Vzpomínáte na chvíle, kdy se na vánočním stole objevily malé dobroty, které nevznikaly u rozpálené trouby, ale pod rukama plnýma sušenek, oříšků a čokolády? Nepečené cukroví má zvláštní kouzlo – je rychlé, hravé a voní po čokoládě, kokosu či rumu tak, že Vánoce začnou ještě dřív, než stihnete zapnout troubu. Nepečené Vánoce jsou tu právě pro ty, kdo milují sladké tradice, ale hledají jednodušší cestu ke sváteční tabuli.
Vzpomínáte na chvíle, kdy se celým domem linula vůně máslového cukroví, skořice a čerstvě napečené vánočky? Kdy jste jako děti netrpělivě nakukovali do plechových dóz a čekali, až cukroví „dozraje“? Právě do takové atmosféry vás zve tato vánoční kolekce. Vánoce s Josefem Maršálkem nejsou jen o receptech – jsou o kouzlu, preciznosti a radosti z pečení, které mistr cukrář dokáže předat tak, že se i vaše kuchyně promění v malou vánoční dílnu.
Česká klasika není jen o jídle – je to kus naší historie, tradice i vzpomínek. Mnoho lidí se k ní s radostí vrací, ať už kvůli nostalgii, chuti na poctivé domácí jídlo, nebo pro její jednoduchost a sytost. Jsou to pokrmy, které nám připomínají dětství, rodinné obědy i vůni kuchyně našich babiček.
Recepty podle ČSN nejsou jen záležitostí školních jídelen nebo závodního stravování. Mnoho lidí se k nim rádo vrací i doma – z nostalgie, chuti na klasiku nebo pro jejich jednoduchost a vyváženost. Jsou to pokrmy, které mnozí z nás znají z dětství, kdy „normované“ jídlo znamenalo teplý oběd, který voněl až ke stolu.
Klasické české pohádky jsou plné krásných princezen, veselých čertů a moudrých králů, ale také se v nich objevují různé pokrmy. Vždyť kdo by neznal kaši z pohádky Hrnečku, vař nebo plněné buchty, které si Hloupý Honza nesl v ranečku do světa. Nyní můžete vyzkoušet recepty nejen na tyto dobroty.
Na internetu kolují stovky zaručených tipů, fíglů a zjednodušení do kuchyně. Někdy slibují úsporu času, jindy perfektní výsledek bez námahy. Ale fungují doopravdy? Právě to zjišťujeme v naší rubrice – pečlivě, bez příkras a s výsledkem, který uvidíte hned.