Pizza kroužky nebo šneky jsou snadným pohoštěním pro společné chvíle s rodinou či s přáteli. Navzdory jednoduchosti jejich přípravy se nabízí mnoho variant, jak je udělat a naplnit. Každý si je může nachystat přesně tak, aby odpovídaly jeho…
Slané záviny jsou vždy vděčným občerstvením na oslavu či jen tak k posezení s přáteli. Mohou se konzumovat teplé i studené a oceníte je ve chvíli, kdy si nevíte rady, co připravit pro nečekanou návštěvu.
K bramborovému salátu se báječně hodí nejrůznější "smaženosti". Může se jednat o masové i bezmasé řízky, a to buď obalené v klasickém trojobalu nebo ve vybraném těstíčku. Kromě těchto variant lze k obalování využít nejrůznější těstíčka, obalování je…
Ovoce se maceruje v alkoholu z mnoha důvodů - uvolní do něj chuť a vůni. Zároveň změkne a v moučnících je krásně vláčné. Alkohol i čokoláda ovoce konzervuje. Mají jedno společné - nikdy jich nemáme dost.
K bramborovému salátu se báječně hodí nejrůznější "smaženosti". Může se jednat o masové i bezmasé řízky, a to buď obalené v klasickém trojobalu nebo ve vybraném těstíčku. Kromě těchto variant lze k obalování využít nejrůznější těstíčka, obalování je…
Silvestr je pojmenovaný po svatém Silvestrovi - papežovi, který zemřel 31. prosince roku 335. Slavíme ho poslední den v roce, kdy se loučíme se starým rokem. Je to svátek bujarého veselí, jídla, pití a oslav Nového roku.
Pomazánky jsou v Česku fenoménem. Dokážeme do nich totiž spotřebovat suroviny, které by se jinam asi nehodily. Stejně tak to může být i s celerem, který vám zůstal z přípravy vánočního bramborového salátu. Nyní jej můžete použít do perfektní…
Vzpomínáte na chvíle, kdy se na vánočním stole objevily malé dobroty, které nevznikaly u rozpálené trouby, ale pod rukama plnýma sušenek, oříšků a čokolády? Nepečené cukroví má zvláštní kouzlo – je rychlé, hravé a voní po čokoládě, kokosu či rumu tak, že Vánoce začnou ještě dřív, než stihnete zapnout troubu. Nepečené Vánoce jsou tu právě pro ty, kdo milují sladké tradice, ale hledají jednodušší cestu ke sváteční tabuli.
Vzpomínáte na chvíle, kdy se celým domem linula vůně máslového cukroví, skořice a čerstvě napečené vánočky? Kdy jste jako děti netrpělivě nakukovali do plechových dóz a čekali, až cukroví „dozraje“? Právě do takové atmosféry vás zve tato vánoční kolekce. Vánoce s Josefem Maršálkem nejsou jen o receptech – jsou o kouzlu, preciznosti a radosti z pečení, které mistr cukrář dokáže předat tak, že se i vaše kuchyně promění v malou vánoční dílnu.
Česká klasika není jen o jídle – je to kus naší historie, tradice i vzpomínek. Mnoho lidí se k ní s radostí vrací, ať už kvůli nostalgii, chuti na poctivé domácí jídlo, nebo pro její jednoduchost a sytost. Jsou to pokrmy, které nám připomínají dětství, rodinné obědy i vůni kuchyně našich babiček.
Recepty podle ČSN nejsou jen záležitostí školních jídelen nebo závodního stravování. Mnoho lidí se k nim rádo vrací i doma – z nostalgie, chuti na klasiku nebo pro jejich jednoduchost a vyváženost. Jsou to pokrmy, které mnozí z nás znají z dětství, kdy „normované“ jídlo znamenalo teplý oběd, který voněl až ke stolu.
Klasické české pohádky jsou plné krásných princezen, veselých čertů a moudrých králů, ale také se v nich objevují různé pokrmy. Vždyť kdo by neznal kaši z pohádky Hrnečku, vař nebo plněné buchty, které si Hloupý Honza nesl v ranečku do světa. Nyní můžete vyzkoušet recepty nejen na tyto dobroty.
Na internetu kolují stovky zaručených tipů, fíglů a zjednodušení do kuchyně. Někdy slibují úsporu času, jindy perfektní výsledek bez námahy. Ale fungují doopravdy? Právě to zjišťujeme v naší rubrice – pečlivě, bez příkras a s výsledkem, který uvidíte hned.