Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 789 kJ / 906 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 138,52 g |
| Tuky | 12,47 g |
| Vláknina | 17,55 g |
| Cholesterol | 282 mg |
| Sodík | 336 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 32,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc odležet.
Krok 2: Na druhý den pokrájíme připravené cibule na drobné kostičky, vložíme do větší nádoby. Zasypeme červenou maďarskou paprikou. Do tohoto základu vložíme opéci naložené maso.
Krok 3: Maso restujeme pěkně ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme jej vývarem z hovězí harfy, zamícháme, zastříkneme červeným vínem a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě cca 90 -100 minut). V tlakovém hrnci dusíme líčka cca 45 minut.
Krok 4: Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme pokrájené proužky zelené papriky, pokrájené čerstvé houby, sušená rajčátka a podusíme ještě chvíli doměkka. Dochutíme solí,pepřem a sušenou drcenou chilli papričkou.
Krok 5: Sosík s líčky je dost hustý, má krásnou kolagenovou šťávu, ale můžeme ho ještě podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotová líčka na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží (knedlíkem).
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Moje poznámka
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 30 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovezí líčka,
hovězí líčka recept,
jak se pripravit hovězí licka,
hovězí líčka recepty,
jak připravit hovězí licka,
hovězí nadivoko,
jak se připravují hovězí líčka,
licka recept hovězí,
lička,
recept na hovězí líčka,
hovězí harfa,
recept hovězi lička,
hovezí líčka s knedlíkem,
recepty hovězí líčka,
hovězí harfy,
líčka recept,
hovězí maso harfa,
hovězí líčka příprava,
recept na lička,
jak nalozit hovězí líčka
Suroviny:
líčka hovězí,
pepř,
koření nové koření,
jalovec,
rozmarýn,
maso,
protlak rajčatový,
cibule,
koření paprika maďarská,
víno červené,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
vývar,
nať petrželová,
paprika čerstvá zelená,
strouhanka chlebová,
žampióny,
rajče sušené v oleji
Komentáře (1)