Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 789 kJ / 906 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 138,52 g | 
| Tuky | 12,47 g | 
| Vláknina | 17,55 g | 
| Cholesterol | 282 mg | 
| Sodík | 336 mg | 
| Sůl | 0,65 g | 
| Sacharidy | 32,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a necháme přes noc odležet.
	Krok 2: Na druhý den pokrájíme připravené cibule na drobné kostičky,  vložíme do větší nádoby. Zasypeme červenou maďarskou paprikou. Do tohoto základu vložíme opéci naložené maso.
	Krok 3: Maso restujeme pěkně ze všech stran, dokud nepustí všechnu šťávu. Přidáme malý rajský protlak a stále mícháme. Když se maso zatáhne a pustí dostatečné množství šťávy, podlijeme jej vývarem z hovězí harfy, zamícháme, zastříkneme červeným vínem a vložíme s nádobou do rozehřáté trouby na 180 stupňů a necháme dusit pod pokličkou v troubě  cca 90 -100 minut). V tlakovém hrnci dusíme líčka cca 45 minut.
	Krok 4: Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, vložíme pokrájené proužky zelené papriky, pokrájené  čerstvé houby,  sušená rajčátka a podusíme ještě chvíli doměkka. Dochutíme solí,pepřem a sušenou drcenou chilli papričkou.
	Krok 5: Sosík s líčky je dost hustý, má krásnou kolagenovou šťávu, ale můžeme ho ještě podle potřeby zahustit domácí chlebovou strouhankou. Hotová líčka na talíři posypeme nakrájenou zelenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží (knedlíkem).
Zveřejněno 19. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Moje poznámka
					
				
Hovězí líčka nadivoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q82l
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							hovezí líčka, 
						
						
							hovězí líčka recept, 
						
						
							jak se pripravit hovězí licka, 
						
						
							hovězí líčka recepty, 
						
						
							jak připravit hovězí licka, 
						
						
							hovězí nadivoko, 
						
						
							jak se připravují hovězí líčka, 
						
						
							licka recept hovězí, 
						
						
							lička, 
						
						
							recept na hovězí líčka, 
						
						
							hovězí harfa, 
						
						
							recept hovězi lička, 
						
						
							hovezí líčka s knedlíkem, 
						
						
							recepty hovězí líčka, 
						
						
							hovězí harfy, 
						
						
							líčka recept, 
						
						
							hovězí maso harfa, 
						
						
							hovězí líčka příprava, 
						
						
							recept na lička, 
						
						
							jak nalozit hovězí líčka
						
					
						Suroviny:
						
							líčka hovězí, 
						
						
							pepř, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							maso, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							koření paprika maďarská, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vývar, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							paprika čerstvá zelená, 
						
						
							strouhanka chlebová, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							rajče sušené v oleji
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (1)